נתחי סלמון אפוי במרינדה מתוקה

מצרכים ל-4 מנות

4 פרוסות של נתחי פילה סלמון (200-גרם כל מנה)

מצרכים למרינדה:

רוטב טריאקי – כף אחת

דבש – כף אחת

רוטב סויה ללא מונוסודיום גלוטמאט – 2 כפות

שום – 2 שיניים, כתושות

חרדל דיז'ון גרגרים – 3 כפות

לערבב את כל המרכיבים יחד

למרוח את הדג בשמן זית (מכבישה קרה), לסדר בתבנית על גבי נייר אפייה

לצפות את נתחי הסלמון במרינדה

להשרות במשך כחצי שעה (במקרר)

להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כ-15 דקות – עד להשחמה של המרינדה.

מומלץ להגיש את הדג לצד סלט ירוק מרענן.

 

פשטידת פלפלים קלויים וגבינות

לבלילה: תבנית בגודל  23

לחמם תנור ל 180

1/3 כוס שמן זית

2גביעי שמנת חמוצה (400 גרם)

100 גר’ גבינה קשה מגוררת גס (קשקאבל, אמנטל,בולגרית)

1 גביע קוטג’ (250 גרם)

1 גביע גבינה לבנה 5% שומן (250 גר’)

3 ביצים

1/2 1 כוסות קמח

1 שקית א.אפייה

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

תוספת:

פלפל אדום 1 חתוך קטן

פלפל כתום 1 חתוך קטן.

אופן ההכנה:

שמים בקערה את כל החומרים (כולל הפלפלים) ומערבבים בכף עץ. שופכים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או משומנת.

אופים בחום של 180 בין 35-45 דקות, עד שהיא זהובה ויציבה. מצננים טיפה ואז מגישים.

 

סלט עגבניות שרי, בזיליקום וגבינת פטה

עגבניות שרי טעים, קל ומהיר להכנה לחג שבועות עם עלי בזיליקום קצוצים, קוביות גבינת פטה

|עגבניות שרי – 250 גרם, סלסילה אחת.

עגבניות מיובשות – 3/4 צנצנת זכוכית – סה"כ (203 גרם), 3/4 כוס – קצוצות.

גבינת פטה – 250 גרם, חתוכה לקוביות קטנות.

בזיליקום – כוס-קצוץ (45 גרם), עלי בזיליקום קצוצים.

שום – 4 שיניים, קצוצות דק.

בצל ירוק – 2 יחידות בינוניות – סה"כ (50 גרם), קצוצים.

מלח – קורט, לפי הטעם.

פלפל שחור – קורט, טחון טרי – לפי הטעם.

שמן זית – 1/4 כוס – סה"כ (60 מ"ל)

חומץ בלסמי – 4 כפות – סה"כ (40 מ"ל)

צנוברים – אריזת ניילון (100 גרם), מטוגנים.

זיתים שחורים מצומקים – 100 גרם

 

משקה קוקוס ומנגו מרענן

חומרים:
1 מנגו בשל קלוף וחתוך
200 מ"ל חלב קוקוס מפחית
200  מ"ל ריוויון
מיץ מחצי לימון
6  עלי נענע

כף שבבי קוקוס קלויים על מחבת  לקישוט
הכנה

טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון למשקה חלק.

מקררים היטב.

מגישים בכוסות בעיטור קוקוס קלוי